Onderhoud

Onbehandeld steigerhout

Steigerhouten meubelen kunnen onbehandeld in de tuin blijven. De gebruikte steigerhout planken zijn buiten gebruikt en hebben regen en wind getrotseerd. Het is net door het buiten gebruik dat ze hun specifieke verweerde look hebben verkregen. Vermits wij de planken altijd opkuisen en fijnschuren, zullen deze buiten opnieuw verder verkleuren, donkerder worden en vergrijzen. Als de meubels nat geregend zijn zal de wind hen snel opdrogen. Let wel op dat u nooit een nat meubel afdekt. Onderhoud: het steigerhout reinigen met lauw water en borstel, of licht schuren.

Behandelen van steigerhout
Steigerhout behandelen we het beste met een wax of wash, de wash komt in verschillende kleuren voor. De greywash behoudt het meest de oorspronkelijke look. White wash en black wash zijn alternatieven die een andere look geven. Kleurloze behandeling met vernis zal de meubels een donkerdere en bruinere tint geven. Voor tafels binnen raden wij een behandeling aan gezien het veelvuldige gebruik.

Behandeling door u of door ons in atelier
Om de minste kleuraanpassing te verkrijgen is een 1-laag behandeling aangewezen. Wilt U een diepere kleur en extra bescherming geven, dan kan u extra lagen aanbrengen.
De wash met een platte borstel aanbrengen en uitsmeren, nadien met een korrel 180/120 lichtjes overschuren.
De wash kan u bij ons aankopen in verpakking van 750 ml en 2.5 liter, indien wij voor u behandelen is dit afhankelijk van de grote van het meubel, van 35 € tot ….

Wij bezorgen u graag prijs hiervoor

Aankoop Wash
750 ml: €21.00 incl. btw

2.5 liter: €36.00 incl. btw