Steigerhout

Steigerhout is een trend dankzij de massieve dikte en de robuuste look van het hout. Meubelen van steigerhout zijn gerecycleerde loopplanken die gebruikt werden op stellingen in de bouwsector. Regen, wind en zon geven het hout een karaktervolle uitstraling en zorgen ervoor dat elke tuinset een eigen geschiedenis heeft. Na verloop van tijd krijgt een steigerhouten meubelen van nature een unieke, vergrijsde kleur.

Het maakt eigenlijk niet uit waar je zit of ligt; op steigerhouten meubelen is het heerlijk genieten in de zon, op het terras, op het gras of binnen in huis. Steigerhouten meubelen zijn een absolute eyecatcher. Vergeet zeker niet je steigerhouten meubelen op te fleuren met kleurrijke kussens.

• Steigerhout is zeer stevig en robuust
• Elke plank is uniek en heeft een eigen geschiedenis
• Steigerhout straalt charme en gezelligheid uit
• Steigerhout krijgt een natuurlijke grijze kleur

Wikipedia

Een steigerplank is een vurenhouten, ongeschaafde plank, meestal afkomstig van hout uit Noord-Scandinavië. De kopse kanten van de plank zijn ietwat afgeschuind en doorgaans verstevigd met een platte verzinkte metalen strip om splijten te voorkomen.

Hij draagt de naam steigerplank omdat hij gebruikt wordt als loopplank en dergelijke op bouwsteigers. Tegenwoordig wordt door cementsluier grijs of waas geworden steigerhout ook wel gebruikt in de meubelindustrie om er meubilair van te maken.